Suomalaista käsityötä jo vuodesta 1937

Kalevalan maailma

Kalevala-korut ovat enemmän kuin koruja - ne ovat muotoilua, joka ilahduttaa jokaisena päivänä, vuodesta toiseen. Kalevala-koru merkitsee yhdenvertaisuutta, kestäviä arvoja ja hyvän tekemistä. Kalevala Korun tuloksesta 1/3 käytetään hyvään ja henkilöstölle. Käyttämällä Kalevala-koruja, olet mukana luomassa parempaa huomista.

Inspiroiva Kalevala

Kalevala-korut ovat ajatonta muotoilua. Ne ovat kuin pienoisveistoksia, jotka on tarkoitettu käytettäviksi jokaisena päivänä. Arjessa ja juhlan hetkinä. Tänään ja huomenna.

Muotoilu

Kalevala Korun muotoilun takana on useita lahjakkaita suunnittelijoita ja taiteilijoita. Muotoilijoidemme käsissä pohjoisen luonnon voima, suomalainen sielunmaisema ja kulttuuri saavat tulkintansa mielenkiintoisina ja ajattomina designkoruina.

Lue lisää muotoilufilosofiastamme ja vastuullisesta muotoilusta.

Korumuotoilun rohkea ja ennakkoluuloton edelläkävijä jo vuodesta 1937.

Suomalaista käsityötä

Kaikki Kalevala-korut tehdään suomalaisena käsityönä Helsingissä. Kalevala Korun omalla huippumodernilla korutehtaalla työskentelee lähes 70 korualan ammattilaista.

Korujen tekeminen on edelleen hyvin pitkälle käsityötä, vaikka käytössämme on myös innovatiivista teknologiaa. Jokainen Kalevala-koru kulkee keskimäärin kymmenen käsiparin kautta matkalla aihiosta valmiiksi koruksi.

Katso miten Kalevala-korut syntyvät.

Tehtaallamme teknologian uusimmat innovaatiot kohtaavat taidokkaan suomalaisen kultasepäntyön vuosisataiset perinteet.

Ihmiset

Kalevala Koru on taitelijoiden, käsityöläisten ja monien muiden ammattilaisten yhteisö, joille Kalevala Koru on enemmän kuin vain työpaikka.

Kokeneiden ammattilaistemme taitavissa käsissä kulta, hopea ja pronssi saavat lukuisien työvaiheiden jälkeen korun muodon – metalli taipuu tekijän tahtoon.

Tutustu tekijöihimme

Kalevala Korulle on myönnetty Avainlippu-tunnus osoitukseksi siitä, että yritys on suomalainen koruvalmistaja, joka valmistaa kaikki Kalevala-korut Suomessa. Lisäksi Kalevala Korulle on myönnetty Design from Finland -tunnus. Kalevala Korulla on suomalainen omistaja, Kalevalaisten Naisten Liitto, joka tukee ja edistää suomalaista kulttuurityötä.

Vastuullisuus

Haluamme hillitä ilmastonmuutosta vahvistamalla kiertotalouden roolia toiminnassamme ja minimoimalla hiilijalanjälkemme. Vastuullinen koruvalmistus tarkoittaa Kalevala Korulla taloudellisesti kestävää, ympäristöä säästävää, ihmisoikeuksia kunnioittavaa ja yhteisön hyvinvointia edistävää toimintaa.

Kalevala Korulle on aina ollut tärkeää puolustaa kestävää, yhdenvertaista ja tasa-arvoista maailmaa. Tämä merkitsee suomalaista, vastuullista koruvalmistusta, kiertotalouden vahvistamista sekä osallistumista yhteiskunnan heikompien tukemiseen.

Kysymys on vastuullisista valinnoista. Lue lisää mitä olemme tehneet ja mitkä ovat tavoitteemme.

Koko Kalevala Korun historian ajan koruillamme on tehty myös konkreettista hyvää. Tavoitteenamme on käyttää Kalevala Korun tuloksesta 1/3 hyvän tekemiseen ja henkilöstölle. Teemme tulosta, jotta voimme tehdä hyvää.

Hyvän tekeminen

Koko Kalevala Korun olemassa olon ajan koruillamme on tehty myös konkreettista hyvää. Tavoitteenamme on käyttää vuosittain 1/3 yrityksen tuloksesta hyvän tekemiseen ja henkilöstölle.

Haluamme ehkäistä syrjintää, vahvistaa tasa-arvoa ja luoda hyvinvointia yhteiskuntaan koulutuksen kautta. Kalevala Korun rahoituksella käynnistettiin keväällä 2020 Kalevala Training Center-hanke, joka avaa kaikista heikoimmassa asemassa oleville nuorille naisille tien ammattiin ja itsenäiseen toimeentuloon Keniassa.

Lisäksi Kalevala Koru on rahoittanut Vammaisettytöt.fi-median, joka antaa vammaisille tytöille ja naisille oman äänen ja tekee heidät näkyviksi. Maailma ei ole yhdenvertainen.

Olemme tehneet vuosien aikana myös lukuisia hyväntekeväisyyskoruja. Tunnetuin niistä on Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräykseen tehty Roosa nauha -koru.

Kalevala-Korun-perustaja-Elsa-Heporauta

Näin syntyi Kalevala Koru

Kalevala Koru sai alkunsa 1930-luvun lopussa kirjailija Elsa Heporaudan aloitteesta. Hän halusi pystyttää patsaan kalevalaisen naisen kunniaksi – silloin patsaita tehtiin lähinnä miehille. Rahoituksen saamiseksi valmistettiin ja myytiin koruja, jotka jäljittelivät Kansallismuseon historiallisia muinaiskoruja. Koruista tuli menestys. Talvisodan syttyessä patsas sai jäädä ja koruista saadut rahat käytettiin naisten ja lasten tukemiseen.

Kalevala Korun perinnössä nainen on aina ollut aktiivinen yhteiskunnallinen toimija. Kalevala Korun toimitusjohtaja on aina ollut nainen ja naisten perustama kulttuurijärjestö Kalevalaisten naisten liitto omistaa edelleen Kalevala Korun.

Lue Kalevala Korun tarina.

Kalevala Koru on merkinnyt aina oivaltavaa, rohkeaa muotoilua. Kalevalan mallistossa jatkuu myös Lapponian ainutlaatuinen, ilmaisuvoimaisen veistoksellinen muotoiluperintö.

Kaikkia Kalevala-koruja yhdistää laadukas ja ajaton muotoilu, taidokas suomalainen käsityö sekä vastuullinen valmistus.